Szülésfelkészítő

Sámsonné Tóth Katalin

Tanfolyamunkon arra törekszünk, hogy eloszlassuk a félelmeket, kétségeket, szorongásokat, amelyek a várandós anyukákban mélyen gyökereznek.

Amikor elérkezik az utolsó trimeszter, akkor itt az ideje, hogy elkezdjünk felkészülni a szülésre. Elmondjuk, hogy mire lesz szükség a szülőszobán és a kórházban, mit tartalmazzon a táska, meg legyen minden szükséges holmi és otthon maradjon mindaz, ami szükségtelen, beleértve a félelmeket is.

Közösen átvesszük lépésről-lépésre a szülés szakaszait. Milyen jele van a szülés beindulásának? Mikor induljon a kórházba? Ott mi fog pontosan történni?

Fellebbentjük a fátylat az apa szerepéről a szülőszobán, ismertetjük a masszázstechnikákat és a vajúdási pozíciókat. Beszélünk a vízben való vajúdásról, szülés lehetőségéről.
Bővebben az orvosunkról
Megtudhatják, hogy milyen fájdalomcsillapítás lehetséges a szülés alatt, beleértve az epidurális érzéstelenítés lehetőségét is.

A kitolási szakasz légzéstechnikája és az apai segítő technikák elsajátítása segítségünkre lesznek a szülés utolsó szakaszában, valamint beszélünk a gátvédelemről és a gátmetszésről is. Az esetleges szülésbefejező módszereket is sorra vesszük. Mikor fordulhat elő vákuumos szülésbefejezés vagy császármetszés.

Mit jelent az aranyóra, és mi történik közvetlenül a baba születése után? Leendő szülőként jó, ha tudja erre a választ, valamint tájékozódik a kórházban töltött napokról.

Szó esik továbbá az első hat hétről, vagyis a gyermekágyas időszakról.

Mi az a szülésfelkészítés?

A szülésfelkészítés lényege, hogy a kismamák teljesen felkészülten adhassanak életet leendő kisbabájuknak, így a jóslófájásoktól kezdődően az első szoptatásig bezárólag lépésről-lépésre ismerjék a szülés folyamatát.

A tanfolyam célja, hogy a leendő anyukák minden elméleti tudást megkaphassanak a téma kapcsán, a kellő felkészültségnek köszönhetően pedig a szülés egy csodálatos, életre szóló élménnyé váljon.

Minden állapotos nő tele van félelemmel, kétségekkel és szorongással, aminek a többsége jellemzően tévhitekből fakad. Ezek eloszlatásával, illetve az objektív, teljes körű, mindemellett pedig szakszerű felkészítéssel mentálisan már idejében fel lehet készülni a szülésre.
Időpontfoglalás

Rendelőink

GOBUDA

Cím:
1034 Budapest, 
Bécsi út 154.
Nyitvatartás:

Hétfő: 13:00-20:00
Kedd: 13:00-20:00
Szerda: 13:00-20:00
Csütörtök: 13:00-20:00
Péntek: 13:00-20:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA
IDŐPONTFOGLALÁS

Pilisvörösvár

Cím:
2085 Pilisvörösvár, 
Árpád utca 21.
Nyitvatartás:

Hétfő: 16:00-20:00
Kedd: ZÁRVA
Szerda: ZÁRVA
Csütörtök: ZÁRVA
Péntek: 15:00-20:00
Szombat: 09:00-12:00
Vasárnap: ZÁRVA
IDŐPONTFOGLALÁS

Jászberény

Cím:
5100 Jászberény, 
Kossuth Lajos u. 5.
Nyitvatartás:

Hétfő: ZÁRVA
Kedd: ZÁRVA
Szerda: 14:00-18:00
Csütörtök: ZÁRVA
Péntek: ZÁRVA
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA
IDŐPONTFOGLALÁS

Biatorbágy

Cím:
2051 Biatorbágy,
Mester utca 2.
Nyitvatartás:

Hétfő: ZÁRVA
Kedd: 15:00-20:00
Szerda: ZÁRVA
Csütörtök: ZÁRVA
Péntek: ZÁRVA
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA
IDŐPONTFOGLALÁS

Szülésfelkészítő ellátást keres?
Forduljon bizalommal hozzánk.

További hasznos tudnivalók a kezelésről

A várandósgondozás menete

A terhesség ideje alatt elengedhetetlen a rendszeres ellenőrzés mind az Ön, mind a születendő gyermeke állapotának szempontjából.

crossmenuchevron-right