Szoptatási tanácsadás

Katona Szabó Viktória
Szülésznő - Laktációs Szaktanácsadó

Szülésznőként, valamint 3 gyermekes édesanyaként nagyon fontos számomra a szoptatás. Szakemberként is eltérő információim voltak a szoptatásról, amiben nem tudtam eligazodni, ezért szerettem volna tovább képezni magam. 

A Semmelweis Egyetem Laktációs Szaktanácsadói Szaka a legjobb döntés volt az életemben. Itt naprakész és tudományos bizonyítékokon alapuló információkat szereztem, amiket azóta is rendszeresen megújítok. 2021-es kutatásom címe „A várandósság alatti laktációs felkészítés hatása a szoptatás sikerességre” volt, melyben a felkészítésemen résztvevők 94%-a kizárólag anyatejjel táplálta gyermekét, míg a kontroll csoportban, ez az arány mindössze 64% volt.

Magabiztosság már a várandósság alatt

A várandósság alatti laktációs felkészítés a szoptatás sikerére nagymértékben kihathat. Azok az édesanyák, akik részt vesznek rajta, sokkal magabiztosabbnak érezik magukat a szülést követően.

A felkészítésen az alábbi témákról beszélgetünk 
kiscsoportban és kötetlenül:

Evidence-Based: azaz tudományos bizonyítékokon alapuló ismeretekről

Az anyatejes táplálásról
Az újszülött igényeiről
A Tejtermelésről
Az anyatej összetételéről
A táplálkozásról

A helyes mellrehelyezésről
A szoptatási testhelyzetekről
A szoptatási segédeszközök használatáról
A válaszkész gondoskodásról
A fejésről
A növekedési ugrásokról

Szoptatási tanácsadás Önre szabva

Szülést követően az édesanya elveszhet a sok információban. Segítünk, hogy megértse kisbabája igényeit és magabiztosabban álljon a szoptatáshoz. Egyéni konzultáción lehetőség van a kisbabával közösen eljönni és átbeszélni a problémákat. Megnézzük a mellretapadást, segítünk a pozíciókban, ha segédeszközökre van szükség, azok használatának módjában. Átbeszélünk minden felmerülő kérdést. Előzetesen elküldünk egy kérdőívet, aminek segítségével láttuk már egy képet Önökről, így a tanácsadás sokkal hatékonyabb lesz, és csak Önre és kisbabájára koncentrálhatunk. A tanácsadáson elhangzottakat Önnek nem kell leírnia, hiszen tanácsadás után megkapja e-mailben a javaslatokkal, hasznos linkekkel együtt.
időpontfoglalás

További hasznos tudnivalók a kezelésről

A várandósgondozás menete

A terhesség ideje alatt elengedhetetlen a rendszeres ellenőrzés mind az Ön, mind a születendő gyermeke állapotának szempontjából.

crossmenu